FH:
En fagforening skal kunne forhandle overenskomst

20070601-143230-L-1920x1920we
- Kollektive overenskomster som hovedaktivitet er nok det særkende, som vi vil sige er kerneelementet i en rigtig fagforening, fortæller advokat i FH Dennis Schnell Lauritzen (arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
28. sep. 2020 06.00
Som forening skal man have størstedelen af medlemmerne på et givent område, og at arbejdsgiver betragter foreningen som legitim part på arbejdsmarkedet, for at en forening kan forhandle og pleje overenskomst på det danske arbejdsmarked. Det fortæller advokat i FH, Dennis Schnell Lauritzen.

Reddernes Fagforening er ikke en rigtig fagforening. Det vurderer Skattestyrelsen. I en ny afgørelse afgjorde styrelsen, at medlemmernes kontingent ikke er fradragsberettiget, som et fagforeningskontingent ellers normalt er. Den sag kan du læse om her, hvor der også er svar fra Skattestyrelsen.

LÆS OGSÅ: Medlemmerne troede, de var medlem af en fagforening: Nu risikerer de skattesmæk

A4 Arbejdsliv har spurgt advokat Dennis Schnell Lauritzen fra FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation), hvad der traditionelt definerer en fagforening.

Han fortæller, at Højesteret i en sag mellem 3F og Det Faglige Hus d. 9. december 2013, sondrede mellem, at traditionelle fagforeninger primært arbejder ved hjælp af kollektive overenskomster, mens de såkaldte gule fagforeninger tilbyder individuelle tjenesteydelser som retshjælp.

Glemt kodeord