Statsminister Mette Frederiksen er indstillet på at drøfte de tab, som erhvervslivet har på grund af coronakrisen Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mette F: Ekstraordinær situation, der "kræver noget af os alle"

7. mar, 19:52
Coronavirus kan ramme dele af erhvervslivet. Mandag vil ministre tale tiltag med branchen.

Fem ministre, heriblandt statsminister Mette Frederiksen (S), vil mandag mødes med erhvervsliv og lønmodtagere for at tale om udviklingen med coronavirus i Danmark.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Der er - ud over statsministeren - tale om finansminister Nicolai Wammen (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Mette Frederiksen siger, at det er en "ekstraordinær situation", der "kræver noget af os alle".

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her

- Virksomheder, civilsamfund og borgere udviser et imponerede ansvar og samfundssind. Men jeg ved også godt, at det her stiller store krav og skaber udfordringer for alle dele af vores samfund.

- Derfor vil vi selvfølgelig også drøfte, hvordan vi kan afbøde de økonomiske konsekvenser, som blandt andet en række virksomheder, serviceerhverv og arrangører nu oplever, siger statsministeren i pressemeddelelsen.

- Jeg ser frem til den videre dialog, siger hun i meddelelsen.

Regeringen har i denne uge varslet flere tiltag, der skal forsøge at bekæmpe spredningen af coronavirus i Danmark.

Blandt andet anbefaler de danske myndigheder, at alle borgere, der har rejst i et land med udbredt coronasmitte, bliver hjemme fra arbejde i 14 dage efter hjemkomst.

Og fredag sagde statsministeren, at de danske myndigheder nu anbefaler, at arrangementer med over 1000 mennesker aflyses eller udsættes.

Selv om sidstnævnte kun er en anbefaling, forventes det at blive efterlevet, lød det fra Mette Frederiksen.

Men aflysningerne rammer blandt andet arrangører af koncerter, fodboldklubber og håndboldklubber, som må lukke færre ind, aflyse eller spille uden publikum.

Derfor vil regeringen kigge på, om arrangørerne kan kompenseres, siger erhvervsministeren lørdag.

- Regeringen ser gerne på muligheder for kompensation i en eller anden grad. Der er forskellige måder at gøre det på, og vi skal finde den rette model, siger Simon Kollerup til Ritzau.

/ritzau/