Falske corona-attester sikrede ansattes indrejse i Danmark

2021012215585389_1000
Fem polske mænd er ved Retten i Sønderborg blevet dømt for at forfalske corona-attester, så de kunne rejse ind i Danmark. En 41-årig mand var arbejdsgiver for de fire øvrige og fik fire måneders fængsel for at forfalske attesterne. De fire ansatte fik hver 80 dages fængsel.(Arkivfoto). Foto: Domstolsstyrelsen/Free
22. jan. 2021 16.04
En polsk arbejdsgiver forfalskede corona-attester, så fire af hans ansatte kunne rejse ind i landet.

En polsk arbejdsgiver er ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders fængsel for at forfalske fire ansattes corona-attester, så de kunne rejse ind i Danmark.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Både den 41-årige arbejdsgiver og de fire ansatte blev anholdt af betjente fra Udlændingekontrol Vest, da de 1. december forsøgte at krydse grænsen ved Frøslev.

Det viste sig, at arbejdsgiveren havde forfalsket de ansattes corona-attester, så de kunne leve op til reglerne om et anerkendelsesværdigt formål. Dermed kunne de rejse ind i Danmark for at arbejde.

De fire ansatte mænd i alderen 42 til 51 år blev hver idømt 80 dages fængsel for at have vist de forfalskede dokumenter i forbindelse med indrejse.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi krævede skærpet straf til de fem mænd, fordi forbrydelsen var sket for at omgå corona-restriktioner. Det valgte retten at følge, lyder det i pressemeddelelsen.

Arbejdsgiveren erkendte sig skyldig, mens de fire ansatte under hele sagen har nægtet sig skyldige.

/ritzau/