Fagforbund om gratis arbejde og regelbrud i psykiatrien:
- Det er meget bekymrende

tre_form__nd
Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen (tv), Eva Secher Mathiasen, formand Dansk Psykolog Forening, og Helga Schultz, Yngre Lægers formand. Foto: Pressefotos.
9. dec. 2020 06.00
Det vidner om et system i knæ og kalder på politisk handling, at ansatte i psykiatrien arbejder gratis i det skjulte og bryder reglerne for at sikre patienterne en tilstrækkelig behandling. Det mener lægernes og psykologernes fagforbund.

Det vækker bekymring og kalder på politisk handling, at ansatte i psykiatrien presser sig selv til at arbejde i pauserne og udenfor arbejdstiden for at få tid nok til at give patienterne en ordentlig behandling. 

Sådan lyder meldingen fra tre fagforbund, efter A4 Arbejdsliv i sidste uge kunne fortælle, at ansatte i psykiatrien arbejder gratis og bryder reglerne uden at fortælle det til kolleger eller chefen.

LÆS OGSÅ: Ansatte i psykiatrien arbejder gratis og bryder reglerne: - Det er et hemmeligt oprør

- Det er ret udbredt, så vidt vi ved, og selvom det er forståeligt, at man vil strække sig langt for at give patienterne den bedste behandling, er vi kede af, at det foregår, og det er meget bekymrende for psykiatrien, siger Yngre Lægers formand, Helga Schultz.

Glemt kodeord