Fra røde pølser til grønne linser:
Nu melder fagbevægelsen sig ind i klimakampen

Thomas_Damj__r_Petersen_2018
Det er enormt vigtigt, at vi har et grønt afsæt i fagbevægelsen, siger Ingeniørforeningens formand Thomas Damkjær Petersen. Sammen med blandt andre HK og Dansk Sygeplejeråd, er han med i en ny grøn alliance, der vil arbejde for, at klima er på den politiske dagsorden også efter valget. Foto: Ingeniørforeningen.
18. maj 2019 08.00
Moderne arbejdskamp er også klimakamp, mener en række fagforbund. I årevis har fagbevægelsen sovet, men nu ser vi en ketchup-effekt, hvor organisationer bliver grønne, vurderer ekspert.

Dansk fagbevægelse har historisk været synonym med røde faner og røde seler. Men moderne arbejdskamp er også klimakamp, og fagbevægelsens faner skal i fremtiden både være røde og grønne.

En rundspørge gennemført af A4 Nu viser, at en lang række fagforbund mener, at dansk fagbevægelse også skal være en klimabevægelse. Både for at mindske klimaforandringerne og for at sikre gode danske arbejdspladser i fremtiden.  

I dag har Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og fagforbund som 3F, Dansk Metal, Ingeniørforeningen, Dansk Sygeplejeråd og Dansk El-forbund en klima- og bæredygtighedspolitik. Og i blandt andre FOA, Teknisk Landsforbund  og Fødevareforbundet NNF er man i gang med at udarbejde en klimapolitik.

Der serveres færre CO2-belastende bøffer og flere vegetarretter i kantinen i samtlige forbundshuse, ligesom der er fokus på energiforbruget.     

Glemt kodeord