Forbund:
'Hvorfor er fængselsbetjentens, sosu'ens og politimandens PTSD mindre særlig end soldatens?'

Bo_Maria_Heino
Formand for Fængselsforbundet Bo Yde Sørensen (tv.), forbundssekretær i FOA Maria Melchiorsen og formand for Politiforbundet Heino Kegel. Foto: Pressefotos og Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
16. feb. 2021 06.15
Fængselsforbundet, FOA og Politiforbundet kritiserer, at særordning til PTSD-ramte veteraner ikke udvides til deres medlemmer, men er ikke enige om, hvor grænsen skal gå.

- Hvad så med fængselsbetjente?? Jeg er selv blevet afskediget med PTSD som anerkendt arbejdsskade og på førtidspension....kan jeg så også arbejde eller er det kun en lille eksklusiv klub for eks-soldater?

Sådan lød en af kommentarerne til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards (S) Facebook-opslag i sidste uge, hvor han præsenterede regeringens såkaldte 'wildcard'-ordning til PTSD-syge veteraner på førtidspension. 

Med ordningen vil beskæftigelsesministeren og forsvarsminister Trine Bramsen (S) give førtidspensionister med PTSD lov til at arbejde, uden at det skal risikere at koste dem førtidspensionen, der dermed bliver en livslang rettighed.

LÆS: Håndsrækning til PTSD-ramte veteraner: Skal kunne arbejde uden at miste førtidspension

Glemt kodeord