Udover kritisable løn- og arbejdsforhold kan A4 Arbejdsliv fortælle, at de folk, der arbejder med at samle el-løbehjulene ind i København, jævnligt får bøder af udbringningsfirmaet Mover på en størrelse, der næsten udhuler deres løn. Foto: Foto: Privat

Indsamlere af el-løbehjul får bøde på 3.000 kr. ved sygdom

10. nov 2019, 09:20
Firmaet Mover, der står for indsamlingen af de populære elektriske udlejningsløbehjul i København, udskriver bøder på op til en uges løn, hvis deres indsamlere ikke melder sig syge senest 48 timer før en vagt. - Den er jo helt gal, siger advokat med speciale i ansættelsesret.

Det virker umiddelbart som et absurd krav. Ikke desto mindre forlanger udbringningsfirmaet Mover af sine indsamlere af elektriske udlejningsløbehjul, at de skal melde sig syge mindst 48 timer før en vagt. Hvis ikke det sker, vanker der en bøde på 3.000 kroner til indsamleren.

Der vanker også store bøder, hvis en indsamler kommer til at stille de opladede løbehjul udenfor de særlige områder i gadebilledet, hvor løbehjulene skal placeres. Her er der eksempler på indsamlere, der er blevet trukket i deres honorar med op til 1.500 kroner for at stille seks el-løbehjul et forkert sted.

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger


Virksomhed eller organisation?
Køb erhvervsabonnement
Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?