"Fremtidens arbejdsmarked bliver mere et arbejdsgivers marked, hvor man som arbejdstager er i underhånd. Det kan godt bekymre mig". Psykologformand Eva Secher Mathiasen i A4 Arbejdslivs podcast. Foto: Thomas Lekfeldt / STF

Psykologformand i podcast: 'Så sidder vi der bag skærmen og ser på andres succes og føler os utilstrækkelige'

21. aug 2019
Danskerne føler, at de skal nå alting på én gang i dag, og derfor bliver mange stressede, mener psykologernes formand Eva Secher Mathiasen. Hør hendes bud på det gode arbejdsliv i A4 Arbejdslivs nye podcast.

Hvad er det gode arbejdsliv?

Hvordan opnår vi det? 

Og hvilke sten skal ryddes af vejen, nu og om ti år, hvis vi skal nå derhen?

I A4 Arbejdslivs podcast-interview giver Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening, sine bud på, hvad der spænder ben for danskernes evige jagt på at få arbejde, familie og fritid til at gå op i en højere enhed.

Man skal gennemføre en Iron-man, tage en lederuddannelse, nå at få otte børn, rejse, have en super vennekreds og spise lækker mad, inden man er fyldt 40 år
Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening

- Et godt arbejdsliv er i balance med privatlivet, og hvor man har mulighed for og ressourcer til at løse sine arbejdsopgaver og samtidig trives med sine kolleger og sin ledelse, siger Eva Secher Mathiasen.

Hun mener, at mange danskere er gode til at finde en balance, men hun mener også, at mange har svært ved at komme i mål.

Vi vil for meget

 - Fordi man har for mange ambitioner på egne vegne, siger Eva Secher Mathiasen. 

- I dag skal man gennemføre en Iron-man, tage en lederuddannelse, nå at få otte børn, rejse, have en super vennekreds og spise lækker mad, inden man er fyldt 40 år, siger hun i podcasten. (3 min. inde i podcasten)

Kort sagt vil mange af os for meget på én gang, mener psykologformanden.

Det skyldes, ifølge Eva Secher Mathiasen, at der er et stort præstationspres på os alle i dag, som viser sig på mange måder.

- Vi ser andres succes på de sociale medier, og hjernen er indrettet sådan, at den tror, der er meget af det, den ser. Så sidder vi der bag skærmen og ser på andres succes og føler os utilstrækkelige i forhold til alle andre mennesker. (3.30 min. inde podcasten)

Men vi bliver også presset af globalisering, frygten for, at vores arbejdspladser ryger til udlandet, og stigende krav om at skulle løbe hurtigere på arbejdet, mener hun.

- Vi har effektiviseret arbejdet og vores velfærdsydelser. Det betyder, at mange bliver fremmedgjort fra deres arbejde, fordi de ikke kan få lov til at levere det, de faktisk er rigtig gode til, siger hun. (14 min. inde i podcasten)

Hør hele podcasten med Eva Secher Mathiasen her: 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her