Erhvervsuddannelser opnår rekordoptag:
'I de her usikre tider, er det en god idé med en uddannelse'

20170814-140216-4-1920x1080we
'Vi får ikke flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne ved at fortælle dem, at samfundet har brug for det'. (Arkivfoto) Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
6. feb. 2021 09.00
En positiv udvikling i antallet af optagede elever på erhvervsuddannelser puster liv i optimismen på et område, der ellers er under pres. Det er grund til forsigtig optimisme, og nu handler det om at holde hjulene i gang, lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

På erhvervsuddannelserne Next Uddannelse i København og Techcollege i Aalborg har man armene i vejret. De er nogle af de erhvervsuddannelser, der kan fejre et rekordstort optag af elever i januar fordelt på flere forskellige erhvervsfaglige retninger.

Det er især udvalgte brancher, der synes at tillokke både unge og ældre elever. Det fortæller Ole Heinager, administrerende direktør ved Next Uddannelse. Her har man har haft en stigning på hele 17 procent inden for skolens bygge- og anlægsuddannelser i forhold til sidste års januar-optag.

LÆS OGSÅ: Gulerødder synes at virke: Stor stigning i antal praktikaftaler

- Bygge og anlæg vækster rigtig meget. Det er der, hvor der er gang i industrien, fordi den ikke er lukket ned under corona. Det er her, de unge især søger ind. Det er sågar den største vækst, jeg har set i mange år, siger han.

Glemt kodeord