Erhvervsliv: Åbn så meget som muligt hurtigst muligt

5. jun 2020, 16:24
Regeringen foreslår i udspil at løfte forsamlingsforbuddet i tre etaper. Erhvervsorganisationer er positive.

Regeringens udspil om gradvist at hæve forsamlingsforbuddet i tre etaper er et godt skridt i den rigtige retning.

Sådan lyder dommen fra erhvervslivet over et nyt udspil, hvor regeringen i tre etaper foreslår at hæve forsamlingsforbuddet.

Første etape er mandag 8. juni, hvor det foreslås hævet til 50 personer fra de nuværende ti, viser udspillet, som Ritzau er i besiddelse af.

Arrangementer, hvor deltagerne sidder ned, vil dog blive undtaget, hvis arrangøren er omfattet af retningslinjerne for sektorpartnerskab.

Det vil betyde, at for eksempel generalforsamlinger undtages. Der er dog stadig et øvre loft på 500 personer frem til 31. august.

- Det giver bedre mulighed for at holde arrangementer, konferencer og møder for hele oplevelsesindustrien og kulturattraktionerne.

- Det er et rigtig godt skridt i den rigtige retning, siger direktør Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: Havde du gerne set, der var gjort mere allerede nu?

- Vores holdning er, at vi skal åbne så meget op, så hurtigt som det er muligt. Selvfølgelig med det forbehold, at det er myndighederne, der ved, hvor langt vi kan gå i forhold til sundhedsspørgsmålet.

- Vores svar til regeringen er altid, at vi så hurtigt som muligt skal åbne så meget som muligt, fordi specielt oplevelsesøkonomien stadigvæk bløder, siger Dansk Erhvervs direktør.

8. juli foreslås forbuddet hævet til 100 personer, inden det 8. august skal hæves til 200 personer for arrangører omfattet af retningslinjer inden for de forskellige sektorer - for andre skal der stadig være en grænse på 100.

Hos Dansk Industri glæder politisk direktør Kent Damsgaard sig over, at der lægges op til en klar køreplan med faste datoer for de forskellige ændringer.

- Det gør, at de enkelte virksomheder inden for turisme og events kan planlægge, og det er det altafgørende.

- Jeg håber, at man i forhandlingerne kan lempe yderligere, så vi kan få mulighed for at afvikle endnu flere aktiviteter, siger han.

Siden 18. marts har der været et forbud mod arrangementer og forsamlinger med flere end ti personer for at begrænse smitten med coronavirus.

I maj indgik regeringen og Folketingets partier en aftale, hvor forsamlingsforbuddet fra 8. juni skulle hæves til mellem 30 og 50 personer, og regeringen lægger altså nu op til at hæve det til den øvre grænse.

Regeringen beder i fredagens udspil de øvrige partier om allerede i morgen, lørdag, klokken 20 at svare på, om de kan acceptere udspillet eller ej.

/ritzau/