Fleksibilitet:
Er en tidsbank vejen til balance mellem fritid og arbejde?

1907
Med en tidsbank vil børnefamilier have mulighed for at gå ned i tid, når børnene er små, uden at blive ramt økonomisk.  Foto: Foto: Scanpix/Arkiv
23. jun. 2016 22.00
Medarbejderne skal kunne sætte deres overarbejdstimer ind på en konto, som senere kan bruges til ferie, orlov eller nedsat tid. Eller timerne kan blot udbetales som penge. Sådan lyder et forslag fra Offentligt Ansattes Organisationer, der håber at tidsbanken kan give bedre worklifebalance.

Flere og flere har svært ved at få job og fritid til at hænge sammen på grund af stigende krav om fleksibilitet og flere aktive år på arbejdsmarkeder. Måske en såkaldt tidsbank kan være løsningen.

Forestil dig, hvis dit overarbejde bliver sat ind på en konto. De opsparede timer bliver konverteret til penge. Men du bestemmer selv, om du vil trække timerne ud som penge eller som orlovstimer. 

Hvis du på et tidspunkt vil drosle arbejdstimerne ned for at få bedre tid til familien, kan du aftale med din arbejdsgiver at hive timer ud af tidsbanken. På den måde rammer den nedsatte arbejdstid ikke din pengepung.

Drømmer du derimod om ny bil eller bolig, er der også mulighed for at trække timerne ud som kontanter. Endeligt kan pengene gemmes som en ekstra pensionsopsparing.

Glemt kodeord