Engell:
Trods dvale er udlændingepolitikken ikke død

20210122145847681_1000
Statsminister Mette Frederiksen (S) var fredag indkaldt til debat i Folketingssalen af Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard. Det helt store emne var udlændingepolitik. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
22. jan. 2021 15.09
Selv om coronapolitik er på alles læber, har regeringen ikke sluppet fokus på udlændinge, mener kommentator.

Fokus på corona har længe lagt låg på udlændingepolitikken. Men nu lægger regeringen an til det, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kalder "anden halvleg".

Ifølge politisk kommentator Hans Engell betragtes udlændingepolitikken slet ikke som et overstået kapitel på trods af dvalen.

- Mette Frederiksen har i den grad anslået en strammere tone. Hele denne bølge to imod den radikaliserede islamisme er også en del af det, siger Hans Engell om statsministeren.

Med udtrykket "bølge to" henviser Hans Engell til et interview med Tesfaye i Jyllands-Posten torsdag. Her taler ministeren om at bekæmpe de antidemokratiske værdier, som nogle indvandrere fra muslimske lande har medbragt til Danmark.

Ifølge Hans Engell er Mette Frederiksen hele tiden opmærksom på, at udlændingepolitik ikke er et dødt emne.

Det var det i hvert fald ikke under en debat i Folketingssalen fredag indkaldt af Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard.

Her sagde Mette Frederiksen, at ambitionen er, at der skal komme nul asylansøgere til Danmark.

Statsministeren kalder det et mål, men vil ikke afgive et decideret løfte om det.

Antallet af udlændinge, der kommer til Danmark, har stor betydning for integrationen, uddyber Mette Frederiksen under debatten.

Hans Engell ser målet som "helt urealistisk".

- Tanken om, at vi skulle komme ned på nul asylansøgere eller nul godkendelser, er lig nul. Det kan ikke lade sig gøre, siger han.

For tiden behandler Folketinget flere forskellige forslag, der skal mindske ekstremistisk islamismes indtog i landet.

Regeringen vil blandt andet kunne stoppe donationer til danske moskéer fra lande som Qatar og Saudi-Arabien. Man vil sidestille negativ social kontrol med psykisk vold og øge straffen for imamer og forkyndere, der fastholder kvinder i ægteskaber mod deres vilje.

/ritzau/