Før genåbning af jobcentre:
'Lad os nu se stort på reglerne'

20150213-100509-L-1920x1131we
Landets tomme jobcentre får snart atter besøg af ledige danskere. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
25. maj 2020 06.00
Efter måneder med lukkede døre på landets jobcentre og beskæftigelsesindsatser sat på pause er det nu tid til at genåbne og genstarte. Men der venter en stor opgave med at hjælpe både ledige fra før coronakrisen og de nye ledige afledt af krisen. Det får nu flere aktører til at opfordre til at indføre lempeligere regler.

Når landets jobcentre så småt begynder at åbne igen fra på onsdag, så er det en ny virkelighed, socialrådgiverene møder ind til, hvor arbejdsgange og rutiner er forandrede.

LÆS OGSÅ: Antallet af au pairer når ny bundrekord: Nyt gebyr får skylden

Men det er ikke kun socialrådgiverne, der får en ny virkelighed. Det gør også de mange ledige danskere, der sætter deres lid til jobcentrene i kampen for få et arbejde, en fast løn og en stabil hverdag.

Den hverdag kan være under pres. Måneders nedlukning af jobcentrene og den medfølgende pause i beskæftigelsesindsatsen, samtidig med en dramatisk stigning på omkring 50.000 nye ledige siden begyndelsen af marts, efterlader landets jobcentre med en svær opgave: Få de ledige i arbejde – både de nye og dem, der allerede var ledige før krisen.

Glemt kodeord