'Ellers tak':
Sygeplejersker afleverer corona-gave tilbage

20200513-081204-L-1920x1080we
Sygeplejerskerne har haft ekstra travlt i 2020 under corona-pandemien. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
22. dec. 2020 11.43
En bonus som tak for den ekstra indsats under coronapandemien. Ellers tak, siger sygeplejersker i Region Hovedstaden, som nu leverer gaven tilbage. En honningkage er ikke godt nok, lyder det.

'Af hjertet tak', lyder det i en 780.000 kroner dyr kampagne fra Region Hovedstaden, hvor sundhedspersonalet i regionen takkes for deres indsats under corona-pandemien med et honninghjerte prydet med ordet 'Tak'.

Selv tak, men nej tak, lyder svaret nu fra en række sygeplejersker, der har modtaget gaven, og som har valgt at aflevere den tilbage til regionen. Det skriver TV 2.

LÆS OGSÅ: Bonus-ordninger breder sig blandt corona­sygeplejersker

En hjerteformet honningkage er nemlig alt andet end tilstrækkeligt, lyder det fra de frustrerede sygeplejersker.

En af dem er Christina Ølgaard Møller, der er sygeplejerske på akutmodtagelsen på Amager Hospital, hvor man netop modtager mange krævende coronapatienter.

Ifølge hende burde kampagnekronerne være blevet brugt på værnemidler, risikotillæg og oplæring af personale i coronahåndtering i stedet for søde kager.

- Det handler ikke om at sige nej til kager, men om at få dem (Region Hovedstaden red.) til at få en forståelse for, hvad det egentlig er, vi laver, siger hun til TV 2.

Derfor har hun indsamlet 447 honningkager fra personalet på arbejdspladsen, som altså nu bliver leveret tilbage til Region Hovedstaden.

Det handler om at vise, at kager og bannere ikke er dét, personalet har brug for, forklarer hun.

Og det anerkender Region Hovedstaden, der nu undskylder.

LÆS OGSÅ: Corona-bonus på hospitaler i Syddanmark: Men ikke ekstra penge til alle sygeplejersker

- Den travlhed, vi har set nu her, er helt vild. Det er en nødsituation. Jeg kan godt forstå, at folk er trætte efter et langt år med corona. Og derfor faldt det ikke i god jord, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen til TV 2.

Anderledes ser det ud i Region Syddanmark, hvor man sammen med Dansk Sygeplejeråd har indgået en aftale, der betyder, at sygeplejersker i coronaberedskab kan få en bonus på op til 15.000 kroner.

Om dette sagde John Christiansen, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark, følgende til A4 Arbejdsliv i sidste uge:

- Med aftalen har vi skabt bedre muligheder for dem, der er lige nu er en del af coronaberedskabet og for dem, der vil være det fremover. Det betyder, at de får en økonomisk anerkendelse for deres arbejde. Det er nødvendigt. Det er dejligt med taknemlighed, men der skal også penge på bordet, lød det fra John Christiansen, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark.