2020050107403298_1000
Jakob Ellemann-Jensen (V) fokuserer på coronakrisen i sin 1. maj-tale. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

V-formand: Vi kæmper for det arbejdende Danmark

1. maj 2020, 08:05
Coronakrisen er ikke til at komme uden om, heller ikke i Venstre-formand Jakob Ellemann- Jensens 1. maj-tale.

Det er normalt partierne i rød blok, som stjæler rampelyset i anledning af 1. maj - arbejdernes internationale kampdag.

Men Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har også bidraget med en tale.

I en Facebook-video, der er optaget i Fælledparken i København, som normalt er mekka for 1. maj, kommer han ind på det altoverskyggende emne i disse dage, nemlig coronakrisen.

Og Ellemann-Jensen gør det klart, at Venstre kæmper for det arbejdende Danmark.

- For 130 år siden blev arbejdernes internationale kampdag for første gang afholdt i Danmark. I dag er der nogen færre mennesker i Fælledparken, end vi er vant til den 1. maj.

- Og så er der nogen hvide telte bag mig, som minder os om, at vi står i en alvorlig situation, siger Ellemann-Jensen med henvisning til de testtelte, der er sat op i Fælledparken og andre steder i Danmark.

- Dele af landet er stadig lukket ned. Og hos mange er konsekvenserne af nedlukningen først lige begyndt at vise sig. Tusindvis af danskere i landets virksomheder har allerede fået en fyreseddel i hånden.

- Og mange flere frygter det samme. De frygter at miste deres job. At miste indtægten og grundlaget for at forsørge familien. De frygter at miste en hverdag at stå op til med gode kolleger og faglige udfordringer.

- Venstre fører hver dag en kamp for det arbejdende Danmark. Så mange som overhovedet muligt skal beholde deres arbejde, siger Ellemann-Jensen.

De hjælpepakker, som Folketingets partier har været enige om hidtil, skal være bedre, "så sunde arbejdspladser ikke går tabt", mener han.

- Vi skal genåbne Danmark sundhedsfagligt forsvarligt. Så mange danskere som overhovedet muligt skal være en del af det arbejdende fællesskab. For den enkeltes skyld. Og for fællesskabets skyld.

- Vi skal tilbage til Danmark, som vi kender det. Selv med røde faner i Fælledparken 1. maj. Rigtig god kampdag til jer alle sammen, lyder det fra Ellemann-Jensen.

/ritzau/