Ekspert kritisk overfor myndigheders corona-kommunikation:
- Ændrer ikke på smitteadfærd

Mette_Frederiksen_pressem__de
Ifølge professor Flemming Konradsen er det ikke nok, at statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøder om covid-19 og opfordrer befolkningen til at udvise samfundssind og overholde myndighedernes anbefalinger - som her i Spejlsalen i Statsministeriet den 16. december - hvis danskernes adfærd skal ændres, og smittespredningen den vej bringes ned. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
TEMA: Corona i Danmark
25. dec. 2020 08.00
Regeringens pressemøder, plakater i Netto og annoncer med budskaber om at holde afstand ændrer ikke nævneværdigt på danskernes smitteadfærd, vurderer professor, der efterlyser flere lokalt forankret og engagerende kommunikationsindsatser. Sundhedsstyrelsen og KL afviser kritikken.

“Vær maks 10 juleaften - vi kan godt’. "Undgå kys og kram - Vi kan godt". 

Fra og med i dag 25. december lukker landet yderligere ned. Frem til 3. januar er det kun vigtige butikker og institutioner, der holder åbent. Danmark står i den mest stille og begrænsede jule- og nytårstid siden anden verdenskrig.

I mange dage har du ikke kunne træde ind i et supermarked eller åbne en avis uden at støde på annoncer og plakater fra Sundhedsstyrelsen, der med pædagogiske "one liners" appellerer til dit samfundssind, så du husker at gøre, hvad myndighederne anbefaler, i kampen mod spredningen af COVID-19.

Du har næppe kunnet set nyheder eller været på Facebook uden mindst et par gange at have mødt statsminister Mette Frederiksen (S). Hun har med en rolig, men bestemt tone forklaret, at det er op til os alle sammen - og derfor også vores ansvar - at få bugt med corona-virussen, der i de seneste uger har spredt sig i Danmark i et omfang, vi ikke har set siden april måned. 

Glemt kodeord