Ekspert om Bitten-sagen:
Kan skabe farlige fortilfælde

YHdSwGlG
- Spørgsmålet bliver, hvorvidt offentlighedens interesse for disse forhold er mere berigtiget end borgernes ret til fortrolighed. Der er jo ingen tvivl om, at Bitten Vivi Jensen kun har haft gode intentioner i forhold til de borgere vis oplysninger, hun viste til journalisten. Derfor kan denne sag være med til at skabe en ny balance omkring de to forhold, siger Natascha Linn Felix til A4nu. Foto: Foto: Privat
6. aug. 2019 19.56
Formand for Transparency International Danmark vil følge med, når sagen mod Bitten Vivi Jensen går i gang. Dommen kan ændre på, hvordan man vil se på offentlige ansattes pligt til at råbe op, hvis de ser noget, de synes er forkert.

Hos NGO'en Transparency International Danmark (TID) følger man tæt med i sagen om den tidligere ansatte hos Frederiksbergs Kommune, Bitten Vivi Jensen, der skal i retten for at have viderebragt oplysninger til en journalist, omkring syge der blev sendt i arbejdsprøvning og den generelle behandling af ledige.

I TID arbejder man til dagligt med whistleblower-ordninger og gennemsigtighed i offentligtheden.

LÆS OGSÅ: Bitten brød sin tavshedspligt om jobcentrene: Nu skal hun i retten

Formand Natascha Linn Felix finder sagen om Bitten Vivi Jensen spænende, fordi domstolene nu skal tage stilling til, hvor grænsen går mellem offentlige ansattes tavshedspligt og den pligt de har til at oplyse offentligheden.

Glemt kodeord