Fagforbund:
- Ansatte er ikke længere bare produktionsmaskiner

LORC_svejserobot
I danske produktionsvirksomheder efteruddanner flere og flere ufaglærte og faglærte ansatte sig i ikke-tekniske kompetencer. Det styrker virksomhedernes konkurrenceevne, mener 3F. På billedet er en svejsetekniker hos LORC på det gamle Lindø Værft i gang med at teste en robotsvejser, der bruges i vindmølleindustrien. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
23. dec. 2020 06.16
Såkaldt 'bløde' kompetencer er i høj kurs hos danske produktionsvirksomheder, fortæller arbejdsmarkedsforsker og fagforbund. Ufaglærte og faglærte efteruddanner sig i alt fra team-arbejde og omstillingsparathed til projektledelse og lean-ledelse. Det er et benhårdt konkurrenceparameter, lyder budskabet.

Lær at programmere en industrirobot, og din fremtid på arbejdsmarkedet er sikret.

Det budskab har lydt igen og igen i rapporter og fra skiftende regeringer, der frygter, at især velkvalificeret faglært arbejdskraft bliver en mangelvare på arbejdsmarkedet i de kommende år.

LÆS OGSÅ: Efter 27 år som industritekniker satte Kenneth sig tilbage på skolebænken for at lære om projektledelse: - Det var angstprovokerende

Men tekniske færdigheder er ikke nok, når ufaglærte og faglærte danskere skal sikre deres egne jobmuligheder og virksomhedernes konkurrenceevne.

Glemt kodeord