Eks-ministre:
Embedsmænd burde have advaret os

20201124-112902-L-1920x1280we
-Jeg ville gerne have vist, at der var de problemer, for så kunne vi have taget det op i regeringen, sagde Holger K. Nielsen til kommissionen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
24. nov. 2020 12.49
Holger K. Nielsen mener, at han burde være advaret om, at "pengene fosser ud af kassen".

Ifølge to tidligere skatteministre, Thor Möger Pedersen (Eks-SF) og Holger K. Nielsen (SF), burde deres embedsmænd have advaret dem om de problemer med udbytteskat, der så småt stod klart, da de var skatteministre fra 2011 til 2013.

Det forklarede de tirsdag for den kommission, der er sat til at undersøge, hvordan det daværende Skat kunne miste over 12 milliarder kroner i formodet skattesvindel med udbytteskat.

Særligt Holger K. Nielsen forklarede, at han gerne ville have set en specifik rapport fra Skatteministeriets Interne Revision (SIR), hvor der blev advaret mod en række problemer, herunder at Skat risikerede at udbetale refusion (tilbagebetaling, red.) af udbytteskat, før Skat vidste, om der var betalt udbytteskat.

-Jeg ville gerne have vist, at der var de problemer, for så kunne vi have taget det op i regeringen, sagde Holger K. Nielsen til kommissionen.

Glemt kodeord