Regitze_5_justeret
Regitze Kofoed Steffensen arbejder og bor i Paris og forsøger at få det bedste ud af livet i isolation under coronakrisen i sin lejlighed på knap 20 kvadratmeter i Montmartre-kvarteret. Foto: Privatfoto.

Regitze er fanget i Paris: Lyddagbog afsnit 5 - jeg har det godt med at lave ingenting

29. apr 2020, 16:06
Regitze Kofoed Steffensen bor og arbejder i Paris og er stort set spærret inde døgnet rundt i sin 20 kvadratmeter lejlighed på grund af myndighedernes coronavirus-restriktioner. Hør, hvordan hun tackler livet i isolation.

Det er seks uger siden, Regitze Kofoed Steffensen sidst har set en ven eller kollega, og hun er så småt ved at vænne sig til at leve i isolation. 

- Det er fantastisk, at folk stadig klapper ude på altanerne hver aften klokken otte, og at Paris dufter af noget andet end bilos, siger hun.

- Ved Sacré Coeur (kirke på Montmartre, red.) kan jeg se så langt, øjet rækker. Det kan jeg normalt aldrig, for der er næsten altid smog over Paris.  Alt er fuldstændigt klart, og der er stille, og det er egentlig lidt magisk.

LÆS OGSÅ: Har været alene i en måned: 'Enormt svært at holde fanen højt'

Isolationen har også vist sig at have sine positive sider.

- Jeg synes ikke, det er 100 procent dårligt. Det giver en frihed til at have det godt med at lave ingenting. Lade opvasken stå og tage det stille og roligt. Tempoet bliver sat fuldstændigt ned, siger Regitze Koefoed Steffensen. 

Derfor både glæder og gruer hun også en smule for, at hun nu efter halvandet måned isolation i sin lejlighed skal ud og bo i en forstadsby i sin kærestes forældres hus.

- Det bliver lidt af en udfordring at skulle bo sammen med tre drenge og deres forældre og hund i en måned. Men jeg glæder mig. For fællesskabet savner jeg godt nok, siger hun. 

Hør hele afsnittet her: