c20200831201931936_1000
Huset Nyvang blev kaldt ”fremtidens plejehjem” og ”frontløber inden for pleje af demensramte”, men efter et besøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed, fik Huset Nyvang sidste år et påbud. Foto: TV2 ØSTJYLLAND/

Efter plejehjemsafsløringer: Nu skal hele ældreområdet kulegraves

1. sep 2020, 06:30
På et ekstraordinært byrådsmøde har et flertal vedtaget, at der skal laves en uvildig undersøgelse af kommunens ældrepleje.

Der skal laves en ekstern undersøgelse af ældreområdet i Randers Kommune. Det har et flertal her til aften vedtaget på et ekstraordinært byrådsmøde.

- Det var forventet. Vi var et flertal på forhånd. Og jeg er glad for, det lykkes. Nu kan vi forhåbentlig skabe bedre forhold for de ældre på vores plejehjem, siger 1. viceborgmester Christian Brøns, Venstre, til TV2 Østjylland.

Før mødet havde der samlet sig et flertal uden om borgmester Torben Hansen. Men her til aften valgte borgmesterens parti, Socialdemokratiet, at gå med på forslaget om en ekstern undersøgelse af hele ældreområdet.

Udover undersøgelsen var der også enighed om, at der skal laves et såkaldt pårørenderåd. Og så skal der laves et særligt talentprogram for de ansatte i Randers Kommunes ældrepleje.

Med undtagelse af Socialdemokratiet har et flertal også besluttet at støtte op om en tilbagetrækning af en politianmeldelse mod TV2.