Den nye aftale danner rammerne omkring medarbejderne på det private rengøringsområde. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Efter 26 timers uafbrudte forhandlinger: Ny overenskomst på plads

27. feb, 14:08
DI og 3F Privat Service, Hotel og Restauration er blevet enige om en tre-årig aftale.

Der er nu indgået en overenskomstaftale for medarbejderne på det private rengøringsområde. 

Efter 26 timers uafbrudte forhandlinger er DI og 3F Privat Service, Hotel og Restauration blevet enige om en tre-årig aftale, der blandt andet sikrer, at normallønssatsen i den samlede periode stiger med 9,55 kroner per time. 

LÆS OGSÅ: A4 Indefra: Får vi storkonflikt mandag morgen?

- Vi har hentet de penge hjem, vi kom efter, siger Tina Møller Madsen, der er gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration, i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her

Normallønssatsen stiger således med 3,20 kroner per time per 15. marts 2020, 3,20 kroner per 15. marts 2021 og 3,15 kroner per 15. marts 2022. Aftalen betyder også, at arbejdsgivernes bidrag til fritvalgskontoen øges med en procent årligt. Dermed stiger fritvalgskontoen fra fire til syv procent i den treårige periode.

Hos arbejdsgiverne er man også glad for aftalen.

- Vi har fået en treårig aftale med en forsvarlig økonomisk ramme. Samtidig får vi mulighed for at se på nogle af de udfordringer, der er i branchen, siger Niels Grøn Seirup, underdirektør og forhandlingsleder for DI.

Med aftalen er der også skabt nye muligheder for, at medarbejderne kan deltage i uddannelse. Noget som begge parter er glade for. 

- Vi er glade for, at aftalen sætter fokus på uddannelse, samt at vi kan kombinere fokus på uddannelse med et fortsat arbejde med en mere differentieret og personlig løndannelse, siger Niels Grøn Seirup.

Samtidig er man også blevet enige om at sikre gode rammer omkring medarbejdernes arbejdsliv.

Derfor skærper man nu opmærksomheden over for brugen af såkaldte nul-timers kontrakter for afløsere.

- Jeg er særligt glad for, at vi med aftalen får nye redskaber i forhold til at kigge langt dybere ind i mængden af afløsere med svag tilknytning til branchen og arbejdsmarkedet, siger Tina Møller Madsen.

LÆS OGSÅ: Efter lange forhandlinger: Flere overenskomster på plads

A4 – kan vi hjælpe dig med arbejdslivet?

Er du blevet ledig? Hvordan er reglerne for dagpenge og feriepenge? Hvad hvis min svendeprøve ikke kan afholdes?

Der er mange spørgsmål om arbejdslivet i en corona-tid. På A4 vil vi gerne hjælpe dig med at finde svar. Vi vil gerne høre om dine oplevelser – også de besværlige og de bekymringer, vi står med i denne tid.

Skriv til os med din historie, dine spørgsmål eller bare et forslag eller et synspunkt. Vi lover at svare dig. Ikke alle henvendelser bliver til artikler. Vi har travlt og må prioritere. Men dit arbejdsliv – eller det du gerne vil have – vil vi gerne hjælpe dig med!

Nicolai Kampmann
Chefredaktør A4 Medier