Bodil Otto har tirsdag sidste dag som formand for HK Kommunal. Foto: HK

Formand stopper: - Du kan ikke meget alene

28. jan 2020, 03:00
I dag bliver Bodil Ottos sidste som formand for HK Kommunal. Hun stod i spidsen for at indføre kollektiv lønsikring i 2012. Et kontroversielt og påskønnet tilbud til medlemmerne. Hun var med i et solidt OK-resultat i 2018 og det drama, der ledte op til den endelige aftale.

I dag træder den 62-årige nordsjællænder frivilligt tilbage. A4 Medier har bedt Bodil Otto om at reflektere over de store nedslag, før og nu. 

LÆS OGSÅ: "Løn og personforsikringer kan blive lige så stort som indboforsikringer"

HK Kommunal har cirka 47.000 medlemmer. Knap det samme som da kongresperioden begyndte for fire år siden. Hvad skal man gøre for at hverve og fastholde medlemmer inden for jeres område?

- Vi skal spørge dem, om de vil være medlemmer. Det skal vi gøre gennem vores tillidsvalgte, der i HK Kommunal er skolet til at kontakte nye kolleger på arbejdspladsen. Vores erfaring er så den, at der skal være produkter på hylderne til medlemmerne. Man mister noget, hvis ikke man er medlem: lønsikring, adgang til kompetencefonde mv.

I 2012 var Bodil Otto initiativtager til, at HK Kommunal som den første fagforening i landet etablerede en kollektiv lønforsikring. Efterfølgende har flere andre fagforeninger kopieret HK Kommunals model for lønforsikring. Det var dengang – og er nogle steder i dag – en kontroversiel beslutning ift. private ordninger vs. den kollektive dækning via dagpengene.

Var det rigtigt af jer at gå forrest?

- Det synes jeg. I dag kan man sige, at det var noget, der skulle modnes. Jeg er stolt af ordningen. Det var nødvendigt, da vi i 2010 var i sparerunder rundt om i kommunerne. Det var kontroversielt dengang, da andre i fagbevægelsen var modstandere af en sådan ordning.

LÆS OGSÅ: 3F: Lønforsikringer skaber A- og B-hold

- Vi har ikke evidens, der relaterer produktet ift. medlemsafgang eller tilgang. Men vi har haft mange meldinger fra vores tillidsrepræsentanter, der siger, at det er meget nemmere at gå til nyansatte kolleger og agitere for medlemskab. Vores tillidsrepræsentanter er glade for at have et produkt, de kan sætte i spil over for nye kolleger.

Har du et råd til din efterfølger?

- Det allervigtigste er at finde sig gode venner i andre dele af fagbevægelsen. Byg relationer til andre. Du flytter ikke meget alene. Når jeg ser tilbage, hvor vi har skubbet dagsordener vores vej, er det i samarbejde med andre forbund: Resultatet af OK 18, samarbejdet i ”Virkelighedens Velfærd” (en række forbund, der samarbejder imod besparelser på velfærdsområdet, red.) og afskaffelse af omprioriteringsbidraget har været eksempler på dagsordener, vi har rykket i samarbejde med andre. 

Hvordan ser du fremtiden for fagbevægelsen og FH?

- Jeg ser meget lyst på fremtiden. Det er det rigtige at stå mange sammen. Arbejdsgivere – offentlige eller private – skal vide, at en eventuel konflikt kan angå hele samfundet, ikke kun et hjørne af det. Og så er det min oplevelse, at forståelsen mellem de private og de offentlige forbund bliver større.  

Hvordan bliver det at holde op? Når telefonerne ikke ringer mere? Når en masse folk ikke har brug for at vide, hvad du synes?

- Det har jeg overhovedet ikke forberedt mig på. Jeg har haft travlt til det sidste. Det bliver meget mærkeligt ikke at være en del af OK21.

LÆS OGSÅ: A-kasser: Dagpengesystemet er en syg patient - satser skal op

- Men jeg ved godt, at to dage efter, man er ude, er man fortid. Det har jeg det fint med.

- Jeg tager et sabbatår, det har jeg aldrig haft. Måske vil jeg gå ind i lokalpolitik, men jeg skal mærke ordentlig efter, hvad jeg har lyst til.