2020101913594640_1000
Frank Jensen (S) så sig mandag nødsaget til at trække sig som overborgmester i Københavns Kommune og som næstformand for Socialdemokratiet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DSU-formand glæder sig over at krænkelser fik konsekvenser

19. okt 2020, 14:14
Cecilie Sværke Priess er tilfreds med, at Frank Jensens sexkrænkelser har fået politiske konsekvenser for ham.

Cecilie Sværke Priess, som er formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) København, er glad for, at Frank Jensen (S) mandag valgte at gå af som overborgmester i København og som næstformand for Socialdemokratiet.

Det sker, efter at der er kommet en række sager frem om hans seksuelle krænkelser af kvinder gennem 30 år.

- På den måde er jeg glad for, at han i dag er trådt tilbage, siger Cecilie Sværke Priess.

- Men jeg vil også sige, at denne sag er ikke afsluttet her.

- Der er advokatundersøgelser, der skal køre, og der er en masse kvinder, der har henvendt sig til både mig og advokaten, som der skal lyttes til, så man kan komme til bunds i deres sager, siger hun.

Cecilie Sværke Priess har været en af hovedpersonerne i de anklager om krænkelser, der er rejst mod Frank Jensen. En af anklagerne kommer fra Cecilie Sværke Priess selv.

På et pressemøde mandag lød det fra Frank Jensen, at anklagerne ville overskygge hans politiske arbejde frem mod kommunalvalget næste år. Derfor har han valgt at trække sig, fortalte han.

Frank Jensen fik søndag opbakning fra partifæller ved et krisemøde i København, efter at der var blevet oprullet flere sager i medierne om hans krænkelser af kvinder.

På et pressemøde søndag aften erkendte Frank Jensen, at han har været en krænker, og derfor undskyldte han over for kvinder, han har stødt gennem 30 år i politik.

Cecilie Sværke Priess fortalte søndag til Jyllands-Posten, at hun havde modtaget otte nye sager om personer, der har oplevet krænkelser fra Frank Jensen eller været vidne til episoder.

En af sagerne omhandler Cecilie Sværke Priess. Frank Jensen har afvist episoden.

Der skulle angiveligt være tale om en episode i Fælledparken i maj 2019, hvor Frank Jensen havde kysset DSU København-formanden på kinden.

Cecilie Sværke Priess ønskede ikke sagen frem i offentligheden, og hun har beskyldt Frank Jensen for at bryde en aftale om anonymitet ved at have omtalt episoden.

Hun er både utilfreds med denne del og Frank Jensens generelle håndtering, efter at der rejste sig et massivt pres mod ham, da sag efter sag så dagens lys.

- Jeg mener, at han har udvist manglende lederskab, siger Cecilie Sværke Priess.

- Det møde, jeg var til i går på rådhuset, var noget, hvor han selv var mødeleder, og han havde selv indkaldt til det.

- Det skal man ikke gøre, når det handler om en selv. Man skal lade andre komme til orde i denne sag, så på den måde mener jeg i hvert fald ikke, at det har været håndteret rigtigt, siger hun.

/ritzau/