DSB eksperimenterede med personale-brug:
Aflyste 22 tog uden grund

20200519-104351-L-1920x1280we
22 tog blev aflyst blandt andet i påsken, fordi DSB gennemførte et effektiviserings-eksperiment, hvor de ikke ville benytte de rådighedsvagter, der ellers sad klar til at tage på arbejde. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
19. apr. 2021 06.05
Et DSB-eksperiment endte galt. Flere tog måtte aflyses, da DSB forsøgte at effektivisere brugen af personale. Passagerer fik besked om, at der manglede personale, imens sad lokoførere til rådighed og trillede tommelfingre.

Det er svært at finde noget, der er mere irriterende end et tog, der bliver aflyst på grund af sne, signalfejl eller personalemangel. Det skulle da lige være tog, der bliver aflyst helt uden grund.

LÆS OGSÅ: Vandt over DSB i sag om ytringsfrihed: - Det føles som en kæmpe sejr

Det skete for nyligt, da 22 tog blev aflyst over ti dage blandt andet henover påsken. Forklaringen til de skuffede passagerer lød, at der manglede personale. Det gjorde der bare slet ikke.

DSB har nemlig en stor gruppe ansatte på rådighedsvagter kaldet RDO (rådighedsvagter i overskud red.), der stod klar til at tage på arbejde, men som slet ikke blev brugt de pågældende dage.

Glemt kodeord