Det begyndte med tvillingebrorens diagnose:
Frederik er fagbevægelsens nye stjerneskud

20210618-214747-L-1920x1280we
- Jeg havde noget andet på hjerte, end det de andre stillede op med, siger Frederik Enevoldsen, der er ungdomskonsulent i FH og vinder af årets DM i debat. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
26. jun. 2021 08.00
Årets vinder af DM i debat er ungdomskonsulent i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Frederik Enevoldsen, der har fået det meste af sin debaterfaring over fyraftensøl med kolleger og venner. Kimen til hans sejr blev lagt med tvillingebrorens diagnose.

- Jeg har en tvillingebror, der hedder Andreas. Han er et halvt hoved lavere end mig, har lyst hår og krøller. Og lige så lidt vi ligner hinanden uden på, lige så lidt ligner vi hinanden indeni.

Sådan lyder det fra Frederik Enevoldsen, der til dagligt er ungdomskonsulent i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), men i weekenden også kunne skrive titlen som vinder af DM i debat på sit visitkort efter at have konkurreret mod andre unge i sommervarmen på Folkemødet på Bornholm.

LÆS OGSÅ: Unge socialdemokrater kræver politisk opgør med tjenestemandsreform: 'Decideret kvindenedgørende'

Og historien om Frederik Enevoldsens tvillingebror, der har Aspergers, er vigtig i forhold til at forstå, hvorfor den 24-årige ungdomskonsulent har fået vækket en politisk gejst, han har taget med sig fra barndomshjemmet i Kolding til hovedscenen i Allinge. 

Glemt kodeord