Skal du på jobjagt? Disse danskere får oftest afslag

20070824-181115-6-1920x1289we__1_
Motivation er noget af det vigtigste til en jobsamtale, mener arbejdsgiverne ifølge en ny analyse. Foto: Lea Meilandt Mathiesen/Ritzau Scanpix
23. jun. 2020 15.32
En ny undersøgelse viser, at blinde og døve har rigtig svært ved at blive inviteret til en jobsamtale.

Blinde og døve har rigtig svært ved at komme i betragtning til en opslået stilling. En ny arbejdsgiveranalyse fra Incita viser, at 73 procent af arbejdsgiverne vil afvise at tage personer til jobsamtale, der er blinde.

For døve gælder det 67 procent, mens det for kørerstolsbruger og folk med svært fysisk handicap gælder for 38 procent.  

LÆS OGSÅ: Region vil selv stå for ambulancedrift: Utilfredse ambulancereddere tvinges ned i løn

- Blinde og døve har delt den sørgelige topplacering, som de mest afviste grupper på arbejdsmarkedet i årevis. Vi har set de samme tendenser i 2020, som vi også så i 2018 og 2019. Generelt synes vi, det er langt ude, at så mange arbejdsgivere på forhånd afviser disse mennesker, når man tænker på, at der findes masser af hjælpemidler og handicapkompenserende ordninger. Vi kæmper imod fordomme og myter, siger Incitas direktør Christina Grøntved i en pressemeddelelse fra Incita.

Til gengæld er din chance for en ansættelse rigtig god, hvis du er motiveret for det nye job. Analysen viser nemlig, at 91 procent peger på motivation som den vigtigste faktor for, om de vil ansætte en udsat ledig, altså en ledig, der har flere problemer end blot at være ledig,

En anden del analysen peger på, at arbejdsgiverne er positive over for at ansætte flere udsatte ledige i småjobs. Det vil sige et job, som man kan varetage et par timer om ugen, selvom man er på offentlig forsørgelse.

LÆS OGSÅ: 80 Falck-ansatte fyret: Nu er der særlig hjælp på vej

46 procent af arbejdsgiverne siger, de er positive over for idéen, selvom mange af arbejdsgiverne ingen erfaring har med den type ansættelse.