DF-profil revser kollegaer: "Det er pinligt"

12. okt 2019

DET ER FORMENTLIG ikke gået manges næse forbi, at den nyvalgte EU-Kommission har lovet at fremsætte et forslag, der skal sikre minimumslønninger i hele EU. Et forslag, som med rette er blevet mødt med enorme bekymringer og stor kritik af danske politikere og arbejdsmarkedets parter, da forslaget er en decideret trussel mod den danske model.

LÆS OGSÅ: Ny EU-boss med kontroversiel plan: Danske politikere advarer mod mindsteløn

Indtil videre er Danmarks store bekymring dog kun blevet dulmet af fattige hensigtserklæringer fra glaspaladset i Bruxelles.

Vi skal være glade og heldige, hvis EU ikke vil blande sig i indre danske anliggender. Det er helt barokt
Peter Kofod, MEP for Dansk Folkeparti

I sidste uge var den luxembourgske kandidat til posten som EU's næste jobkommissær til høring i Europa Parlamentet. Et teatershow, hvor kommissærkandidaten, Nicolas Schmit, der vil få ansvaret for netop dette område, skulle forsøge at charmere salens politikere, således at en tilstrækkelig opbakning vil bringe ham til magten.

Her fortalte den luxembourgske kandidat, på netop spørgsmålet om den danske model, at EU-Kommissionen nok skulle tage hensyn til Danmark.

Derefter gik der ikke fem minutter, før danske medlemmer af Europa Parlamentet fra Venstre, Socialdemokratiet og Konservative jublede over "garantien" fra kandidaten, og det er vel at mærke de samme partier, der har blåstemplet kommissionsformanden og dermed ideen.
Mindre skørt bliver det ikke, når ingen som helst ved, om ordene overhovedet vil stå ved magt, når det reelle forslag kommer på bordet.

MED ANDRE ORD har danske politikere fra SF, Socialdemokratiet, Konservative og Venstre sat os i en situation, hvor den danske model åbenbart skal stå og falde med, hvad vi håber en kommissær fra Luxembourg måtte tage hensyn til.

LÆS OGSÅ: EU angriber værn mod social dumping

Vi er efterladt med sølle håb og uvished, og jubler over hensigtserklæringer, som ingen hænges op på. Man kan med rette spørge sig selv, om vi virkelig skal juble og være glade for, at EU-Kommissionen måske IKKE vil ødelægge hele det danske arbejdsmarked? I mine øjne er det allerede et nederlag, at vi er nået så langt ud.

I stedet burde det være hævet over enhver tvivl, at Bruxelles skal holde fingrene langt væk, uanset om det gælder danske velfærdsydelser, barselsregler eller den danske model.

DET ER PINLIGT, at vi er nået til en situation, hvor danske politikere og det danske arbejdsmarked nu blot må håbe på, at EU vil lade tanken falde på kongeriget i nord, når de føderalistiske ideer skal udfoldes. At vi skal være glade og heldige, hvis EU ikke vil blande sig i indre danske anliggender. Det er helt barokt. Og det viser, at EU's indflydelse stille og roligt sniger sig ind på områder, som ja-partierne ellers altid har forsvoret ville ske.

Det skal stoppes, men desværre er Dansk Folkeparti eneste, danske bolværk mod den udvikling.

Peter Kofods mærkesager

Jeg kæmper for Danmark i EU. For retten til egne grænser, for retten til stram udlændingepolitik og retten til at passe på vores velfærdssystem og den danske model.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her