20191004-170925-2-1920x1267we
Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix

DF-profil smittet med corona

1. dec. 2020 10.56
Udenrigsordfører for Dansk Folkeparti Søren Espersen går i selvisolation efter smitte med covid-19.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, er smittet med coronavirus og går i selvisolation. Det skriver han på Twitter.

Han er en af flere medlemmer af Folketinget, der i efteråret har været smittet med virussen.

- Corona. Såvel Yvette som jeg fik her til morgen af lægen lige besked om, at vi begge er blevet smittet. Testen var positiv. Så vi to går i flyverskjul nede på gården en uge eller to. Alt godt herfra til jer alle, skriver Søren Espersen på Twitter.

Blandt kendte politikere, der er blevet testet positiv for covid-19, er justitsminister Nick Hækkerup (S), De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og tidligere minister for Venstre Lars Christian Lilleholt.

Da De Konservatives gruppe blev ramt af covid-19, hvor mindst tre ud af 14 medlemmer blev ramt, skiftede partiet over til at holde virtuelle gruppemøder og anbefalede, at folketingsmedlemmerne holdt sig fra Christiansborg i videst muligt omfang.

Christiansborg indførte, da en række politikere i starten af november blev smittet, strengere restriktioner for at begrænse smitten.

- Det er vigtigt, at vi som Folketing kan håndtere hastelove og det parlamentariske arbejde i det hele taget.

- Vi laver restriktioner, i forhold til hvor mange der kan komme ind at overvære forskellige typer af møder og konferencer, , sagde Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), i starten af november.

Han afviste på samme tidspunkt, at Folketinget, hvor der ikke er krav om eksempelvis mundbind for ansatte, akkrediterede og Folketingsmedlemmer, har gjort for lidt for at begrænse smitten.

- Jeg synes virkelig, vi har gjort alt, hvad vi kan. Men det forhindrer ikke, at vi som alle andre steder i samfundet kan komme ud for, at corona også rammer os, sagde han.

- Og det viser jo sådan set bare, at det er en uforudsigelig smitte, og at det her skal tages ikke kun alvorligt, men særdeles alvorligt.

/ritzau/