DF:
Nej, pensions­alderen stiger ikke automatisk

20170508-100742-A-1920x964we
Det er en politisk beslutning, om pensionsalderen skal stige yderligere eller ej. Partierne kan sagtens sige nej uden at bryde velfærdsforliget fra 2006, og det gør Dansk Folkeparti muligvis, oplyser arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF). Foto: Katrine Emilie Andersen / Ritzau Scanpix arkiv
TEMA: Nedslidte danskere
1. jul. 2019 14.20
Selvom Dansk Folkeparti står ved velfærdsforliget, er det ikke sikkert, at partiet siger ja til, at pensionsalderen skal stige yderligere.

Det er langt fra sikkert, at pensionsalderen skal hæves til mere end de nuværende 68 år, hvis det står til Dansk Folkeparti. Når partierne bag velfærdsforliget skal mødes igen i 2020 for at drøfte en stigning af pensionsalderen, er det nemlig ikke sikkert, at Dansk Folkeparti siger ja.

LÆS OGSÅ: Fagtop lægger pensions-pres på Mette F: "Vi er bagud"

Det siger partiets beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, til Politiken.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at vi stopper ved en pensionsalder på 68 år. Det afhænger af, hvordan middellevetiden udvikler sig, hvordan helbredet er hos dem, der er på arbejdsmarkedet, og de økonomiske forudsætninger. Det er ikke pr. automatpilot, at folkepensionsalderen bliver hævet. Det er en konkret vurdering af forudsætningerne, siger han i artiklen.

Glemt kodeord