DF om fyret coronapersonale:
Regioner skal give længere snor

20210503-163312-L-1920x1280we
Liselott Blixt, sundhedsordfører i Dansk Folkeparti, bakker op om det samråd, Enhedslisten har indkaldt til. Det drejer sig om frontpersonale, der er blevet fyret, efter de har været langtidssygemeldt med coronasenfølger. (Arkivfoto). Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
29. jul. 2021 10.11
Liselott Blixt fra DF "støtter fuldt op om" samrådet, Enhedslisten har indkaldt til om fyret frontpersonale.

Regionerne skal have økonomi til, at de kan give en længere snor end normalt til det personale, som er langtidssygemeldt med coronasenfølger.

Det siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt.

- Jeg ønsker, at ministeren (Magnus Heunicke red.) skal sige, at ved corona er der så mange specielle lovgivninger, fordi det har været et virus, der var ny og et, vi ikke kendte til. Og det må også komme de her mennesker til gavn.

Det siger hun, efter at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er indkaldt i samråd om frontpersonale, der er blevet fyret efter sygemeldinger med coronasenfølger.

Det er sket, efter at B.T. har beskrevet, at to sygeplejersker og to sosu-assistenter er blevet fyret, efter at de har været langtidssygemeldte med senfølger.

Det er Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, og arbejdsmarkedsordfører, Jette Gottlieb, der har indkaldt til samrådet, som Blixt "støtter fuldt op om".

Peder Hvelplund (EL) forventer, at de to ministre kan forsikre, at der skal udvises "en langt større fleksibilitet" for at fastholde frontpersonalet i deres ansættelse.

- Og det kan betyde en økonomisk kompensation til de kommuner og regioner, der skal fastholde de ansatte.

- Det kan også betyde, vi skal have kigget på lovgivningsgrundlaget, og se om der skal laves nogle særregler i forbindelse med corona, siger han.

Det er staten, der skal gå ind og betale kompensationen, mener coronaordføreren.

- Vi har jo en coronapulje, vi har brugt til coronarelaterede udgifter, og der bør den også kunne bruges i forbindelse med det her.

- For det er helt urimelig, t at det personale, der har stået forrest i kampen mod corona, bliver mødt af en fyreseddel, siger Hvelplund.

Region Sjælland skriver i et svar til B.T., at situationer, hvor sygefraværet har været langvarigt, eller hvor det ikke forventes, at en medarbejder kan komme tilbage på arbejde, kan resultere i afskedigelser på grund af sygefravær.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Magnus Heunicke (S), da han holder sommerferie. Det skriver Sundhedsministeriet i en mail til Ritzau.

/ritzau/