20190402-090504-L_36Mb
Statsminister Mette Frederiksen (S) får ikke Kristian Thulesen Dahl (DF) til forhandlingsbordet før han kender de økonomiske konsekvenser af coronasmitten i Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

DF-formand: Ret til tidlig pension må vente

19. mar 2020, 09:13
Kristian Thulesen Dahl vil se de økonomiske konsekvenser af coronasmitten før de store forhandlinger.

Den socialdemokratiske regeringen bør udskyde alle større forhandlinger indtil man kender de økonomiske konsekvenser af coronasmitten i Danmark.

LÆS OGSÅ: Ingen hjælp til selvstændige som Steen: 'Jeg kan ikke betale min husleje'

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Børsen.

Han betegner den nuværende økonomiske situation som "meget dramatisk" og peger blandt andet på forhandlingerne om ret til tidligere pension.

- Indtil vi har fast grund under fødderne, og ved, hvor meget det her kommer til at betyde for vores virksomheder, så kan det ikke nytte noget at forhandle om ting, der lægger nye byrder over på vores erhvervsliv. Der er usikkerhed nok i forvejen, siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

LÆS OGSÅ: Danmark ramt af coronavirus: Flere børn indlagt

Han mener således, at det ikke vil give mening at forhandle om Socialdemokratiets oplæg til en ny bankskat. Her vil Socialdemokratiet hente 1,5 milliarder kroner til finansiering den nye pensionsordning på tre milliarder kroner.

DF-formanden mener dog stadig, at regeringen, som planlagt bør lægge dens model frem om en måneds tid.

- De kan sagtens vise os modellen, men man kan ikke begynde at forhandle om en milliardudgift og finansieringen af det, før du ved, hvordan tingene lander, siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

Netop Dansk Folkeparti kan blive afgørende for om Socialdemokratiet får pensionsmodellen igennem. Blå blok og De Radikale er ifølge Børsen ikke lune på modellen.

DF kan derfor blive afgørende, og her vender Kristian Thulesen Dahl tommelfingeren op, men vil altså afvente de økonomiske konsekvenser af coronasmitten.

LÆS OGSÅ: Brug ikke handsker, når du handler