Peter Hummelgaard Thomsen besøgte i denne uge Danske Fragtmænd for at høre om problemerne med løndumping. Her blev han vist rundt af vognmand Kristian Skov Petersen. Foto: Kristoffer Nordskov/A4 Medier

Aftale om mindsteløn til chauffører er på plads

14. jan, 18:17
Beskæftigelsesministeren er kommet med et nyt aftaleudkast til loven om at indføre mindsteløn for chauffører i transportbranchen, lyder det fra Dansk Folkeparti. Nu skal minimumsniveauet fastlægges ud fra både 3F's overenskomster og en række mindre aftaler, og dermed kan Dansk Folkeparti godt stemme for.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Opdateret onsdag kl. 09:36 med oplysningen om, at regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, Enhedslisten, Nye Borgerlige, Konservative og Alternativet vil stemme for det lovforslag, der skal regulere mindstelønnen for chauffører, der kører med gods i Danmark.

- Jeg rigtig glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier har taget ansvar og sammen med regeringen nu sikrer ordentlige lønvilkår for chaufførerne, som arbejdsmarkedets parter har anbefalet i fællesskab. Nu får danske og udenlandske vognmænd og deres chauffører samme vilkår, så de kan konkurrere på lige fod, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om aftalen.

Prøveabonnement

Prøv A4 Arbejdsliv gratis i 4 uger.

Modtag de vigtigste nyheder i din mailboks.

Log ind på A4 Arbejdsliv