Det kan stresse ansatte, hvis de er frustrerede over deres job og samtidig ikke kan tale åbent om det. Det tyder ny forskning på. Foto: Foto: Iris/Scanpix.

TRYKKOGER: Det kan stresse ansatte at brænde inde med vigtig kritik

6. mar 2016
Hvis man som ansat i det offentlige ikke tør ytre sig om møgsager eller dårlig service til borgerne, kan det medvirke til stress. Det viser ny afhandling. Selvcensur og lukkethed er en giftig cocktail for både den enkelte og for offentlige arbejdspladser, advarer forsker. FTF kræver, at justitsminister Søren Pind nu kommer på banen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Pædagoger, sosu’er, embedsmænd og andre offentligt ansatte er pressede af nedskæringer og øgede krav. Samtidig oplever mange af dem, at de ikke på jobbet åbent og trygt kan tale om eksempelvis møgsager, tidspres og alvorlige problemer med servicen til borgerne. Den situation kan give ansatte stress og i sidste ende føre til udbrændthed og resignation.

Det er konklusionen på baggrund af en ny ph.d.-afhandling, som dokumenterer, at medarbejdere, der udøver selvcensur på arbejde, er mere stressede end dem, der ikke lægger bånd på deres ytringer.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?