Det Hvide Hus:
Vaccine ankommer til alle delstater mandag

20201212182838632_1000
Distributionen af Pfizers vaccine mod coronavirus er i gang i USA, efter at FDA fredag udstedte en nødgodkendelse, siger Gus Perna, chefen for corona-taskforcen i Det Hvide Hus. (Arkivfoto) Foto: Jeff Kowalsky/Ritzau Scanpix
12. dec. 2020 19.26
Ifølge chefen for covid-19-taskforce vil distribution af vaccine begynde inden for 24 timer i USA.

De første leverancer af en vaccine til de amerikanske delstater vil blive sendt afsted fra biotech-selskabet Pfizers fabrikker i USA inden for 24 timer.

Det siger Gus Perna, der står i spidsen for covid-19-taskforcen i Det Hvide Hus, lørdag aften dansk tid.

- Tag ikke fejl. Distributionen er begyndt, siger Gus Perna på et pressemøde.

Han vurderer, at de første leverancer vil nå ud til 145 lokationer fordelt på alle 50 delstater i løbet af mandag.

Vaccinen vil nå ud til yderligere 636 lokationer tirsdag og onsdag.

- Vi er ikke færdige, før alle amerikanere har adgang til en vaccine, siger Gus Perna.

Meldingen kommer, efter at USA's lægemiddelstyrelse, FDA, fredag godkendte en vaccine mod covid-19 fra biotech-selskabet Pfizer.

Sundhedsarbejdere og plejehjemsbeboere ventes at blive de første modtagere af vaccinen i den første leverance på 2,9 millioner doser.

FDA vurderer ifølge The New York Times, at millioner af amerikanere i risikogrupper vil kunne få vaccinen inden for få dage.

Avisen har kaldt FDA's nødgodkendelse af vaccinen "et historisk vendepunkt" i en pandemi, der har kostet flere end 290.000 livet i USA.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har tidligere oplyst, at vaccinerne mod covid-19 vil være tilgængelige for den brede befolkning inden april.

Også Storbritannien, Canada og tre andre lande har godkendt vaccinen, der er udviklet af Pfizer og det tyske partnerfirma Biontech.

/ritzau/Reuters