Formand for 3Fs byggegruppe: Dansk Byggeri går langt over stregen

4. maj 2020, 14:30

ADMINISTRERENDE DIREKTØR FOR DANSK BYGGERI, Lars Storr-Hansen, giver i Berlingske Tidende den 1. maj udtryk for, at vi i 3F udnytter Corona-krisen til ikke at ville slippe udenlandske arbejdere ind på de danske byggepladser. Det er så absurd en påstand, at jeg dårligt ved, hvor jeg skal begynde eller slutte!

LÆS OGSÅ: Byggechef om ny overenskomst: Vi har ikke brugt coronakrisen i forhandlingerne

Vi er en fagforening. Vores primære opgave er at sikre, at vores medlemmer har ordentlige og sikre arbejdsforhold. Så når vores medlemmer – midt i en historisk sundhedskrise – udtrykker utryghed over, om de risikerer at blive smittet med Corona, når de oplever, at der på mange byggepladser bliver kørt udenlandsk arbejdskraft ind – uden at teste dem eller sætte dem i karantæne - ja, så er vi nødt til at råbe vagt i gevær.

Lars Storr-Hansens taler ikke bare imod bedre vidende, han går også langt over stregen, og man kunne næsten få den tanke, at han ikke er tilhænger af den danske model
Claus von Elling, gruppeformand, 3F Byggegruppen

Man skal godt nok sidde højt oppe i elfenbenstårnet for at mene andet.

VORES MEDLEMMER HAR præcis samme ret til sikkerhed, som alle andre på det danske arbejdsmarked. Det her handler ikke om, at vi ikke kan lide udenlandsk arbejdskraft. Det handler om, at vi mener, at alle i Danmark har krav på samme smittebeskyttelse.

LÆS OGSÅ: Malere: Polske Pawel smitter vel lige så meget som danske Per?

Vi har lukket landet ned, og bliver alle bedt om at passe på hinanden. Og det gælder ikke kun folk som Lars Storr-Hansen og hans medlemmer, der kan arbejde hjemme eller bag lukkede døre på ekstra afsprittede kontorer.

Det er da absurd, at vores medlemmer kan møde kolleger på arbejdspladserne, som kommer direkte ind fra lande uden hverken tjek eller karantæne
Claus von Elling, gruppeformand, 3F Byggegruppen

Vores medlemmer kan i sagens natur ikke arbejde hjemme. De har holdt Danmark i gang i en national krise, og de fortjener også – og har krav på - den samme beskyttelse som alle andre.

DET ER DA ABSURD, at vores medlemmer kan møde kolleger på arbejdspladserne, som kommer direkte ind fra lande uden hverken tjek eller karantæne. Mens andre danskere opfordres til at gå direkte i karantæne i 14 dage, hvis de har været i udlandet, inden de kan mødes med deres kolleger igen. Det er klart, at vores medlemmer reagerer mod det. Og føler sig utrygge. Og det er klart, at vi som deres fagforening må råbe op og forsøge at ændre reglerne, så de kan gå trygge på arbejde.

LÆS OGSÅ: Ekspert om byggeriforlig i coronakrise: 'Det bedst tænkelige i en utrolig svær situation'

Og Lars Storr-Hansen burde af alle vide bedre.

Det er ikke mange dage siden, vi rejste os fra forhandlingsbordet om en overenskomstfornyelse, hvor 3F’s primære krav netop handlede om at forbedre arbejdsforholdene for vores udenlandske kolleger. Vi ønskede samme løn for samme arbejde samme sted, og de danske kollegaer var og er villige til at acceptere, at de ikke selv ville opnå nogen lønstigning, fordi de udenlandske kollegaer skulle hjælpes til en ordentlig løn.

LÆS OGSÅ: Firma lokker polske arbejdere til Danmark: I behøver ikke gå i karantæne

Lars Storr-Hansens taler ikke bare imod bedre vidende, han går også langt over stregen, og man kunne næsten få den tanke, at han ikke er tilhænger af den danske model, når han slynger om sig med sine beskyldninger.