De Radikale til S og V:
Stil nu Støjberg for rigsretten

2021010818272731_1000
De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen mener, at indstillingen fra Instrukskommissionen og Folketingets uvildige advokater er så klar, at Socialdemokratiet og Venstre nu bør stille sig bag en rigsretssag mod Inger Støjberg. Det skal være hævet over partipolitiske interesser, mener De Radikales leder, som samtidig erklære sig parat til at støtte en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S), hvis resultatet af granskningskommissionen skulle pege i den retning i mink-sagen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
8. jan. 2021 18.48
Mulige politiske lovbrud skal undersøges til bunds ved en rigsret, uanset hvilket parti ministeren kommer fra.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen (V) bør stoppe med at trække tiden, hæve sig over partipolitiske interesser og stille Inger Støjberg for rigsretten.

Sådan lyder det fra De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen.

Udmeldingen kommer forud for, at De Radikale lørdag holder nytårsstævne med deltagelse af netop Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen formand.

De to ledere af henholdsvis regeringen og oppositionen er blandt de sidste, der mangler at tage stilling - for eller i mod - en rigsretssag mod Venstres tidligere udlændinge- og integrationsminister. Men nu går den ikke længere. Efter urolighederne i USA er der også i Danmark behov for at de store partier stiller sig entydigt på retsstatens side, mener De Radikales leder:

Glemt kodeord