»Det er afgjort et problem for folkestyret, og vi er nødt til at tage det alvorligt. Jeg synes ikke, at vi kan leve med, at befolkningens tillid til politikerne ligger så lavt,« siger folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF). Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

HVOR BLEV DEN AF?: Danskernes tillid til politikere er forsvundet

21. dec 2015
Efter et politisk efterår med flygtningekrise og EUafstemning er danskernes tillid til politikerne på et historisk lavpunkt. Hver fjerde dansker har nu meget lille tillid til politikerne. Folketingets formand Pia Kjærsgaard siger ligeud, at Folketinget ikke kan leve med at befolkningens tillid til politikerne er så lav.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

På vej på juleferie efter et turbulent politisk år med folketingsvalg, flygtningekrise og folkeafstemning får Lars Løkke Rasmussen, Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl og alle de andre folketingsmedlemmer nu en rigtig dårlig julegave fra vælgerne. En ny undersøgelse viser nemlig, at befolkningens tillid til politikerne på Christiansborg er helt i bund og i nyere tid aldrig har været ringere.

Seks ud af ti danskere erklærer, at de har meget lille eller ret lille tillid til politikere i al almindelighed. Og ser man alene på den gruppe, der har svaret, at de har meget lille tillid til politikerne er det historisk højt, nemlig næsten hver fjerde vælger.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?