Danskerne:
Nej til mere hjemmearbejde

20200317-130941-L-1920x1325we
Et flertal af danskerne foretrækker at arbejde på deres arbejdsplads i stedet for hjemme ved spisebordet, viser en ny undersøgelse. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
12. maj 2020 06.00
Næsten tre ud af fire danskere har ikke lyst til at arbejde mere hjemmefra, når arbejdspladsen åbner op igen, viser en ny Wilke-undersøgelse for A4. Alligevel vil vi komme til at se mere hjemmearbejde fremover, vurderer forskere.

Under coronakrisen er hundredetusinder af arbejdende danskere blevet smidt hovedkulds ud i at skulle arbejde hjemmefra på en bærbar computer og med køkkenet, soveværelset eller kælderen som interimistisk kontor.  

Og selvom det nye arbejdsliv har været forskånet for daglige, timelange bilkøer, overfyldte tog og tætpakkede mødekalendre, er begejstringen for hjemmearbejde svær at få øje på i en ny undersøgelse, som analysebureauet Wilke har gennemført for A4 Arbejdsliv blandt danskerne.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at blive en zombie på det virtuelle møde på jobbet

Næsten tre ud af fire adspurgte - 73,5 procent - svarer i undersøgelsen 'nej' på spørgsmålet 'Vil du bede om at kunne mere arbejde hjemmefra, når du vender tilbage til din arbejdsplads?'

Glemt kodeord