Knap hver fjerde frygter for økonomien på dagpenge:
Ekspert slår alarm

20130513-213406-L-1920x1080we
Danskerne er i løbet af den seneste årrække er blevet stadigt mere bekymrede for at miste deres arbejde. (Arkivfoto) Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
14. aug. 2020 08.16
Særligt 30-50-årige svarer i ny undersøgelse, at de gruer for privatøkonomien, hvis jobbet ryger og de skal på dagpenge. Coronakrise forstærker nervøsitet, men mange års udhuling af dagpengesystemet har banket tilliden til den offentlige arbejdsløshedsforsikring i bund, advarer forsker.

Kan jeg betale min husleje? Hvordan klarer børnene sig? Og hvad med bilen? 

Tanken om en tilværelse på dagpenge vækker tilsyneladende store økonomiske bekymringer for en overvejende del af danskerne, viser en ny undersøgelse, som analyseinsituttet Wilke har lavet for A4 Medier. 

Således svarer over 36 pct. af i alt 1056 adspurgte i undersøgelsen ja til, at de frygter for deres privatøkonomiske situation, hvis de mister jobbet og havner på dagpenge. 

Ifølge Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet kan en del af dagpenge-frygten skyldes det økonomiske chok, som coronakrisen har givet dansk økonomi og det danske arbejdsmarked.

Glemt kodeord