20190617-091550-3-1920x2613we
Djaffar Sahlchi har tidligere advokeret for, at de allerrigeste i verden skal være med til at finansiere FN's verdensmålene. Løsningen på dette kunne være en global formueskat. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Dansk mangemillionær:
‘Beskat mig og de andre allerrigeste'

2. feb. 2021 16.00
Den danske mangemillionær Djaffar Shalchi råber de andre allerrigeste op og beder dem om at hjælpe det samfund, hvor de har skabt deres formuer, tilbage på benene efter coronakrisen. Det vil skulle ske igennem en højere, progressiv men stadig "fair" beskatning af de rigeste i samfundet.

For mange har 2020 været et hårdt år. Mange har mistet deres job, og mange små virksomheder har været nødsaget til at dreje nøglen om. Men for de rigeste har det været yderst profitabelt. De 2.200 rigeste i verden har i løbet af det seneste år forøget deres formue med 20 procent ifølge Forbes.

Det har fået Djaffar Shalchi, dansk erhvervsmand og mangemillionær, til at råbe de allerrigeste i verden op, om at gøre deres samfundsmæssige pligt og være med til at betale tilbage til det samfund, hvor de har bygget deres formuer. Det skriver han i en kommentar til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Dansk mangemillionær: Vi rige betaler for lidt i skat

Glemt kodeord