Danske EU-politikere i kamp mod Amazons registrering af arbejder-organisering

Amazon_bil_og_ansat_Kevin_Mohatt_Reuters_Ritzau_Scanpix
E-handelsgiganten Amazon søgte indtil fornylig efter analytikere, som kunne registrere ansatte, der forsøgte at organisere sig. Foto: Kevin Mohatt/Reuters/Ritzau Scanpix
10. okt. 2020 08.30
37 EU-parlamentarikere underskrev tirsdag et brev til Amazons CEO, efter to jobopslag har ført til stærk mistanke om overvågning af ansatte, der vil organisere sig, og af politikere.

Den globale e-handelsgigant Amazon har indtil september søgt to analytikere, der kan stå for registrering af ansatte, som forsøger at organisere sig, og af ”fjendtlige politiske ledere”. Dette kom frem igennem to jobannoncer.

Udsnit af den ene af Amazons to jobannoncer.

Det har ført til, at fire danske medlemmer af Europa Parlamentet sammen med 33 kolleger har skrevet under på et åbent brev til Amazons topchef, Jeff Bezos.

LÆS OGSÅ: Amazon søger to fagforenings-spioner

- Jeg mener, at det er fuldstændig afgørende, at vi sikrer respekten for lønmodtagernes rettigheder og retten til at organisere sig. Det er jo fuldstændigt uacceptabelt, hvad man hører, der foregår i Amazon, siger Nikolaj Willumsen, medlem af Europa Parlamentet for Enhedslisten, som er en af de danske EU-politikere, der har skrevet under.

Glemt kodeord