Lars Sandahl Sørensen er direktør for Dansk Industri, der er tæt på at fusionere med Dansk Byggeri. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Danske giganter tæt på fusion: 17.000 virksomheder går sammen

11. feb 2020, 11:11
De to store erhvervsorganisationer Dansk Industri og Dansk Byggeri har udkast til fusion klar.

De to store erhvervsorganisationer Dansk Industri (DI) og Dansk Byggeri planlægger en fusion. Det oplyser de i en fælles pressemeddelelse.

Dansk Industri har 11.000 danske virksomheder som medlemmer fordelt på en lang række brancher.

Dansk Byggeri repræsenterer omtrent 6000 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen.

Formand i Dansk Byggeri Claus Bering mener, at fusionen vil give en mere slagkraftig organisation og et stærkere talerør end i dag.

- For Dansk Byggeri betyder det, at vi kan sikre den samme service og rådgivning, som vores medlemmer får i dag, til en billigere pris, men også mere end det.

- DI har i forvejen en del af bygge- og anlægsbranchens aktører såsom arkitekter, rådgivere og flere store virksomheder i byggeindustrien. Nu har vi muligheden for at gøre det samarbejde endnu tættere, siger han pressemeddelelsen.

Samme toner lyder fra Dansk Industris formand, Lars-Peter Søbye.

- Dansk Byggeri repræsenterer en stor og vigtig del af erhvervslivet. Vi vil få samlet 17.000 virksomheder i landets helt centrale erhvervsorganisation, og vi vil kunne få tilført nogle stærke kompetencer, som skaber større værdi for alle vores medlemmer, siger Lars-Peter Søbye i pressemeddelelsen.

Fusionen er ikke på plads endnu. Der er et udkast til en aftale på plads, som både medlemmerne i Dansk Industri og Dansk Byggeri skal tage stilling til.

Fusionen ventes at kunne falde på plads i juni.

/ritzau/