Dansk forsøg på at bremse mindstelønsforslag i EU mislykkes

Ursula_von_der_Leyen_Pool_Reuters_Ritzau_Scanpix_1650_px
Danmark har tilsyneladende kun få allierede i modstanden mod EU's mindstelønsdirektiv. Her ses EU Kommissionens formand, Ursula von der Leyen. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
26. jan. 2021 13.35
Kun to andre landes parlamenter har sendt et såkaldt gult kort til EU-Kommissionen for at få taget et nyt direktiv om mindsteløn op til genovervejelse. Dermed mislykkes det danske forsøg på at få forslaget stoppet ad den vej.

Den vrede over et nyt mindstelønsudspil fra EU, der findes fra højre til venstre i det politiske Danmark, er tydeligvis ikke lige så udbredt i resten af Europa. Det skriver Altinget.dk.

I hvert fald er der kun to andre landes parlamenter, der har valgt at gøre indsigelser over for EU-Kommissionen om det nye direktiv.

LÆS OGSÅ: Top-professor advarer: Nye EU-regler kan være katastrofale for danske overenskomster

Dermed er Danmark langt fra at finde allierede nok til at trække det såkaldte gule kort, som tvinger EU-Kommissionen til at tage sit forslag op til genovervejelse, hvis mindst en tredjedel af de europæiske parlamenter melder sig på banen.

LÆS OGSÅ: EU-udspil om mindsteløn møder hård kritik

Indsigelsesfristen udløb i fredags, og kun svenskerne og malteserne meldte sig under fanerne sammen med Danmark, oplyser EU-Kommissionen til Altinget.

Danmark har dog endnu et skud i bøssen i kampen mod direktivet. Læs hvad, det er i den fulde artikel på Altinget EU, hvor du også kan læse om, hvilke lande Danmark forsøger at alliere sig med for at påvirke indholdet af forslaget.