20200403-083552-L-1920x1276we
Københavns Lufthavn er næsten tom for passagerer. Der er ikke noget at sige til, at flyselskaberne lider under coronakrisen. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Chef i nødråb: 1.200 ansatte kan miste jobbet

14. apr 2020, 15:17
11 fly fra Sunclass Airlines har ikke haft luft under vingerne længe. Direktøren, Torben Østergaard, mener ikke, at de nuværende hjælpepakker er nok, hvis der skal undgås fyringer.

Torben Østergaard er direktør i det danske flyselskab Sunclass Airlines, der gennem 55 år har transporteret danske chartergæster til og fra solrige destinationer. Men måske er det snart slut.

Flyselskabet lider ligesom så mange andre flyselskaber grundet coronakrisen, også selvom medarbejderne kan få lønkompensation på 30.000 kroner. For det er ikke nok, da lønningerne i flyindustrien er relativt høje. Derfor har virksomheden stadig en stor lønudgift.

LÆS OGSÅ: Nu genåbner dansk kæde butikker

- Situationen er ret alvorlig. Alle vores 11 fly står stille. Det kan komme til at koste danske arbejdspladser, hvis luftfartsselskaber, der har danske medarbejdere og følger danske overenskomster, ikke får hjælp, siger direktøren til B.T.

Sunclass Airlines hed oprindeligt Conair og blev i sin tid startet af rejsekongen Simon Spies. Det er ifølge B.T. et søsterselskab til Spies.

Firmaet mister mellem en og halvanden millioner kroner om dagen, forklarer direktøren.

Hvis ikke firmaet får hjælp, frygter Torben Østergaard, at det kan ende med, at Sunclass Airlines ikke længere eksisterer, og så 'vil det være selskaber med andre holdninger til arbejdsvilkår og udenlandsk arbejdskraft, der vil blive brugt', siger han.

Flyselskabet er ejet af en kapitalfond ved navn Nordic Leisure Travel Group. Hvis ikke der kommer mere hjælp fra regeringen, vil det være op til fonden, hvor længe flyselskabet vil overleve.

LÆS OGSÅ: Arbejdslivsforsker: Coronakrise afslører revnerne i den danske model

- Regeringen er opmærksom på, at der kan være behov for at justere og forlænge hjælpepakkerne og er derfor allerede i gang med at forhandle om det med Folketingets partier, skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en mail til B.T.