20121211-171042-6-1920x1920we
'Vi er nødt til at være konkurrencedygtige og kunne tiltrække de bedste medarbejdere i markedet,' siger Emmanuel Dulac, adm. direktør i Zealand Pharma. (Arkivfoto) Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Dansk firma vil give ansatte millionbonus

4. nov 2020, 12:54
Nu kommer de seneste års vækst de ansatte i det danske biotekselskab Zealand Pharma til gode.

Ansatte i det danske biotekselskab Zealand Pharma kan gennem et bonusprogram se frem til en samlet gevinst på langt over 150 millioner kroner. Det skriver Finans.dk.

LÆS OGSÅ: Giver ansatte rekordstor bonus: Elev får 95.000 kroner

Bonusprogrammet inkluderer alle ansatte uden for den øverste ledelse og giver dem adgang til såkaldte warrants, der giver mulighed for at tegne aktier til en bestemt pris. De ansatte er blevet tilbudt aktier til en pris på lidt over halvdelen af den samlede værdi på 350 millioner kroner. Og det giver dem altså ifølge Finans.dk mulighed for samlet set at sikre sig den trecifrede milliongevinst.

- Vi er nødt til at være konkurrencedygtige og kunne tiltrække de bedste medarbejdere i markedet. Folk, der er villige til at komme til selskabet, selvom det ikke er Novo Nordisk, siger Emmanuel Dulac, adm. direktør i Zealand Pharma, til Finans.dk om baggrunden for bonusprogrammet.

Zealand Pharma har de seneste år oplevet en markant vækst, hvilket blandt andet skyldes de to lægemiddelkandidater Dasiglucagon og Glepaglutide, som nærmer sig markedet, hvis de får de rette myndighedsgodkendelser.

Zealand Pharma har hovedkontor i Danmark og har omkring 400 ansatte.