Ukrainsk_flygtningefamilie
En ukrainsk politibetjent siger farvel til sin familie, inden den flygter fra de russiske angreb. Ukrainsk fagbevægelse tilbyder husly, mad og andre fornødenheder til flygtninge som dem. Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix

Få overblikket:
Sådan støtter de danske fagforeninger Ukraine

9. mar. 2022 06.00
De ukrainske pendanter til FH har omlagt alt deres arbejde til humanitær hjælp efter den russiske invasion. Herhjemme donerer den danske fagbevægelse millioner til ukrainske kollegaer.

Ukrainske fagforeninger sørger for mad og husly over hele landet til sårede og flygtninge, og for nylig bad formanden for den ukrainske hovedorganisation FPSU om hjælp fra sine europæiske og internationale kolleger til den humanitære indsats.

- Vi modtager opkald med efterspørgsler efter alle mulige former for hjælp. Vi har nogle sparsomme midler fra vores solidaritetsfond, som skulle have været brugt til strejker og demonstrationer, men det rækker slet ikke til al den hjælp, der er behov for, sagde Grigori Osovyi, formand FPSU, ifølge en pressemeddelelse fra den europæiske sammenslutning af fagforeninger EFS. 

Glemt kodeord