Dansk Erhverv om regeringens udspil:
Det er tvivlsomt, om det vil gøre en forskel

Peter_Halkj__r_widescreen
- Stigningen i antallet af langtidsledige hænger i høj grad sammen med nedlukningen af beskæftigelsesindsatsen, mener Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv. Foto: Dansk Erhverv
16. maj 2021 22.30
Regeringen foreslår ekstra penge til arbejdsgivere, der vil ansætte ledige over 50 i løntilskud. Arbejdsgiverne mener, at regeringen selv er skyld i, at flere er langtidsledige.

Hvis det står til regeringen, skal arbejdsgivere have 20 kroner mere i timen for at ansætte en ledig over 50 år i løntilskud. Det udspil vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mandag præsentere for aftalepartierne fra seneste hjælpepakke, kan A4 Arbejdsliv i dag afsløre

LÆS OGSÅ: Nyt udspil: Hummelgaard vil bruge 75 Mio. på at hjælpe ældre langtidsledige  

Men selvom det burde vække glæde hos arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv, at regeringen i sit udspil lægger op til flere penge til arbejdsgiveren, er det ikke den umiddelbare reaktion fra arbejdsmarkedschef Peter Halkjær: 

- Vi kan som arbejdsgiverforening ikke have noget imod det her udspil. Men det er nok tvivlsomt, om det vil gøre den helt store forskel. Det med at få bugt med langtidsledigheden er noget markedskræfterne er godt i gang med at få rettet op på. Vi hører i stigende grad fra vores medlemsvirksomheder, at rekrutteringsproblemer er noget, der fylder, hvilket man også kan se af tallene for forgæves rekrutteringer, der er steget voldsomt siden december sidste år.

Glemt kodeord