Døende blikkenslager kalder fusk med asbestprøve for 'mordforsøg'

IMG_2594
45-årig Dan Henriksen ønsker, at eleverne på erhvervsskolerne skal undervises i asbest. Foto: Maja Vang
12. okt. 2021 06.00
Den 45-årige blikkenslager er døende, fordi han for 20 år siden blev udsat for asbest. I dag kæmper han for, at andre ikke skal lide samme skæbne.

Til sommer bliver Dan Henriksens ene datter færdig med folkeskolen, mens den anden bliver færdig med gymnasiet. Han har et  beskedent ønske: Han vil opleve dem bestå deres eksamener. Og så har han et andet: 

LÆS OGSÅ:  Dan er 45 og døende: Blev udsat for asbest i sin læretid

- Jeg vil rigtig gerne have nogle asbest-regler, så andre ikke bliver syge. Det er frygteligt, at andre skal dø af en sygdom som min, hvis man kan ændre det ved simpel lovgivning. Jeg synes bare, politikerne skal til at få fingeren ud, for at sige det pænt. 

Jeg er glad for, at Christian Juhl får gjort ministeren opmærksom på et problem, der har været der længe, men som han ikke har fået gjort noget ved endnu
Dan Henriksen, blikkenslager

Den 45-årige blikkenslager ved, at han skal dø snart. Det skal han, fordi han for 20 år siden, som lærling, blev udsat for asbest, da han var med til at renovere et stort kursuscenter i Helsingør. Lillejuleaften i 2016 fik han diagnosen lungehindekræft. 

Glemt kodeord