Etårig pige død:
Dagplejer anholdt

20101210-111505-6-1920x1372we
Dagplejeren sigtes for at have rusket pigen og for at have slået hende med en såkaldt stump genstand. (Arkivfoto) Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
18. jun. 2021 12.03
Halvandet år efter lille piges død har Midt- og Vestjyllands Politi rejst sigtelse mod dagplejer.

Efter et etårigt barns død har politiet rejst sigtelse mod en gæstedagplejer, som passede barnet. Hun sigtes for vold med døden til følge, oplyser TV Midtvest.

Pigen døde i november 2019. Godt halvandet år senere er det blevet til en alvorlig straffesag. Dagplejeren blev anholdt torsdag klokken 16.30, oplyser politiet til Ritzau.

Efter et langvarigt retsmøde har en dommer i Retten i Herning fredag besluttet at varetægtsfængsle kvinden i fire uger. Det skriver Herning Folkeblad.

Dagplejeren sigtes for at have rusket pigen og for at have slået hende med en såkaldt stump genstand.

Hun nægter sig skyldig, oplyser TV Midtvest.

I slutningen af november 2019 var pigens sædvanlige dagplejer på ferie, og derfor blev hun overladt til gæstedagplejeren.

Denne tilkaldte hjælp, fordi pigen var blevet dårlig. Barnet blev sendt videre til behandling på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Her døde hun kort efter.

Hun havde blandt andet blødninger i hjernen og knoglebrud i nakken, viste obduktionen ifølge TV Midtvest.

Fredagens grundlovsforhør er holdt bag lukkede døre. Men det er oplyst, at kvinden, der er i 50'erne, har kæret kendelsen om varetægtsfængsling til Vestre Landsret.

/ritzau/